Monumentsieraden en metamorfoses
 

Een sieraad als aandenken
Wat te doen met oud goud of oud zilver? Oud goud en oud zilver kan in geleverd worden om het definitief te laten versmelten. Wat anders te doen met de oude sieraden? Het zijn dié sieraden met een bijzonder verhaal, met dàt unieke stukje geschiedenis, wat het waardevol maakt om het zorg te bewaren of liever nog ze met liefde te gaan dragen

Metamorfoses

Een bestaand sieraad kunt u laten repareren, opknappen, vermaken, veranderen, een nieuwe persoonlijke 'look meegeven of van meerdere sieraden kunnen er één of twee nieuwe modellen van gemaakt worden. Oud goud en zilver materiaal kan omgesmolten worden en tot een geheel nieuw sieraad worden gesmeed. Een sieraad kan er al heel anders uitzien door bijvoorbeeld de toevoeging van een ornament in een andere kleur goud of door het zetten van een schitterende diamant of gekleurde edelstenen

Monumentsieraden
De naam zegt het al. Sieraden die de moeite waard zijn om te bewaren en dan in plaats van dat ze maar bewaard worden in juwelenkistje, worden ze grotendeels in originele vorm gecombineerd tot één sieraad. Bijvoorbeeld een ketting waar meerdere sieraadonderdelen aan elkaar zijn gekoppeld en het ene verhaal in het andere verhaal verloopt.
Dit kan tevens als een "statement piece''  ingelijst worden als een "conversation starter"

monumentsieraad metamorfose GEMH by Marijke Hillebrand


Urnen en gedenksieraden
Tevens kunt u hier persoonlijke gedenksieraden laten maken om uw dierbaren, mens of dier, een speciale plekje te geven. Want steeds meer mensen kiezen ervoor om de herinnering aan iemand tastbaar te maken, om als het ware iemand dicht bij zich te dragen. Dit kan in een een bekend kokertje als halssierraad, maar de as of het haar, kan op oneidig veel andere manieren verwerkt worden in een ring, hanger, armband en oorbellen. Dat kan onzichtbaar, door het sieraad uit te hollen, te vullen en af te sluiten. De as zichtbaar dragen is tegenwoordig ook een mooie keuze. De as komt dan in in een laagje epoxyhars met eventueel een beetje kleurstof, parelmoer of met de schittering van zirkonia's.

Een vingerafdruk in laten graveren of een gedenkportret in een medaillon of munthanger gebeurt met de laser graveertechniek.

Om uw dierbare grootser in de kamer of een andere ruimte te herdenken en dan in iets anders dan de urnkoker van na de crematie, maak ik mini-urnen en kunstobjecten van hout met zilver, zoals bijvoorbeeld een engelenvleugel, een roos, een wijze uil, een sierlijke miniatuur-urn of een andere uitgehouwen vorm. Hier wordt in de de onderkant een een holle ruimte gemaakt, waar plaats is gemaakt voor een buisje waar de as en een plukje haar in past. Verder kunnen er ook sieraden in delen in worden verwerkt.

Een as-lichtje is een waxinehouder met een raamwerkje ter hoog te van de vlam, waar de as in epoxyhars met een kleuren naar uw keuze in wordt verwerkt.
In de houder is plaats voor de naam en data.


Metamorfoses voorbeelden 

hanger by GEMH metamorfose van trouwring goud by GEMH
^ 1 witgouden ring en 1 geelgouden
trouwring tot ornament gemaakt
met maansteen aan dubbelcollier
^^ Zoals het leven niet in een rechte lijn verloopt, is in deze oude trouwring een welving gemaakt met een gladomzetting gezet met een diamant van onoverwinnelijkheid, om ondanks de 
omzwervingen in het leven op al het goede te blijven focussen.

^^^ sierlijke boog van 2 gouden ringen tot 1
 
< 2 geel gouden trouwringen
tot 1 broche, zijn net als de wegen die elkaar tegenkomen, samenstromen en kruizen.
> Deze gouden davidster werd voorheen als hanger aan een collier gedragen. Om de nieuwe drager liever iets stoers wilde om zelf te gaan dragen, Is de ster met klemmen aan de punten op een stevige leren armband vastgeklemd. davidster by GEMH

 Monumentsieraad voorbeelden 

Boeddha in Zilver horloge GEMH by Marijke Hillebrand

monumentsieraad metamorfose GEMH by Marijke Hillebrand metamorfose ring met saffier en diamant. by GEMH
^ Vintage Boeddha hanger
uit Bali in oud zilver horlogekast
met zilver gourmetarmband
tot één Monumentsieraad
  ^ Stapelring van twee trouwringen
en 1 gouden oorbel met 2 carré
saffieren en 1 briljant geslepen diamant.
 

 gedenk en assieraden 


^ Urnring gemaakt van gematteerd zilver met 2 gouden hondenpootjes erop gesoldeerd. De naam met datum is aan de binnenzijde ingegraveerd, als een herinnering aan dierbare lieve hond.

^ Handje goud: 1 gouden trouwring gemaakt met gouden bol, waarin een beetje as is gedaan als hanger.
^ IJsblokjes ring van zilver, goud gevuld met as en een stukje handgeslepen parelmoer

< Geborgenheid moet dit sieradenset uitstralen. Handgemaakt van puur zilver gemengd gevuld met een as.

mini-urnen en kunstobjecten

urnblokken hout met gesmolten glas by GEMH

< Urnblokken met ruimte onder de gesmolten glasstukken, waarin een zilver cilindervormige ashanger is geborgen met een laatste wens.
   

vingerafdruk fotogravure of eigen tekst
Vingerprint op zilver of goud.
Een zelf gekozen foto als sieraad of op een gedenkobject.
maar het kan ook een voor jou bijzonder tekst zijn.
of een vingerafdruk in reliëf gelaserd worden aangebracht in het sieraad.
Een medaillon met foto er in is een tijdloos sieraad voor altijd


Zilveren Urnhangers
Er bestaan echter ook voordelige urnhangers kant en klaar in zilver. 
De prijs daarvan is € 37,50.per stuk.
 
verder is ook mogelijk :  paardenhaar armband by GEMH
Paardenhaar sieraden
Paardenhaar als armband met zilveren sluiting
maar kan ook als bijvoorbeeld een ring.


 

  terug naar welkom < . > volgende