Biografie

Droomwens
Op de lagere school in de zesde klas vroeg de leraar aan de klas wat ieder wilde worden later. Marijke antwoorde met "Ik word later goudsmid." Wat is dat dan?
Zelf had ze daar nog geen antwoord op, maar goudsmid klonk zo mooi.

Meestergoudsmid
In 1990 is Marijke Hillebrand afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven als Juwelier Goudsmid met eigen meesterteken. Alle sieraden van goud en / of zilver worden voorzien van een  goud of zilver keur met daarbij haar meesterteken.

 

meesterteken GEMH Meesterteken
De M H en een cadeaupakje in een ovaal


Sinds juli 1993 is het atelier met winkel in Leimuiden gevestigd. Naast dat zij reparaties doet en in opdracht werkt, ontwerpt en vervaardigt zij mooie unieke ambachtelijk handgemaakte sieraden en kunstobjecten.

Creatieve duizendpoot
In de jaren dat ze zelfstandig werkt heeft ze veel kunstrichtingen eigen gemaakt, zoals fotografie, aquareleren, pentekenen, modiste, houtbewerken, edelsteenslijpen, graveren in glas en metaal en bonecarving.
In 2005 is ze gecertificeerd in het werken met Silver Art Clay en Hot Pot Glassfusing.
Vrije tijd wordt graag besteed in het onderzoeken hoe energieën bewegen, en worden er vele boeken verslonden over esoterie, psychologie en kwantumfysica. 

GEMH.nl
Marijke heeft in 2007 de merknaam GEMH opgericht om haar creaties, visie en om kennis te delen met anderen. GEMH staat voor juweel en voor GEmaakt door Marijke Hillebrand of Goud Edelsmid Marijke Hillebrand.

                                     

                  reparaties en sieraden naar wens of ontwerp

Ontwerpen
In het atelier wordt een grote diversiteit aan gouden en zilveren sieraden gemaakt,
vaak
 gecombineerd met edelstenenDe creaties zijn uniek en geheel met de hand vervaardigd. 
De ontwerpen variëren van strak, eenvoudig, verfijnd en ingetogen tot speels, uitbundig en vrijzinnig.


Ze kunnen ook speciaal naar uw wensen worden ontworpen.
Van vrij werk naar eigen ontwerp ... en in opdracht tot sieraad.


Visie
Maar haar echte passie en ideeën voor haar ontwerpen komen vaak vanuit de natuur of worden als een energie gevoeld en verwerkt in haar werken. 
Om kennis te delen worden er verschillende wordkshops aanbeboden sieradenparty's en lezingen. Party's en lezingen kunnen op locatie, maar kunnen ook op de locatie van het atelier en de winkel, welke zijn gevestigd aan de Dorpsstraat 21, 2451 AN te Leimuiden.
geopend van woensdag t/m zaterdag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 terug naar welkom <> volgende