Cadeau aan de natuur

Hier kunt batterijen laten inzetten en zijn ze in te leveren.

Maar vooral kunt u hier terecht om uw sieraden te laten repareren, laten vermaken, een metamorfose laten geven of er een urn / herinnerings as-sieraad van laten maken. Maar hier kunt u ook horloges en klokken laten repareren, horlogebanden laten vermaken en batterijen laten inzetten... en ze zijn hier "natuurlijk" in te leveren.

Een reden dat batterijen niet in de natuur mogen komen is dat de huls een afbraaktijd heeft van 1,5 jaar, maar de giftige stoffen en zware metalen in de baterijen (accu's) zijn nog véle véle malen schadelijker voor t milieu.
Daarom lever ze in!

zeehond 57 by GEMH zeehond met Diaz en Jayco
16-10-2016 Het was nog warm voor half oktober. Heerlijk om nog even met Diaz en Jayco op deze najaarsdag uit te waaien aan het strand. De wandeling ging in de middag, van de Duindamseslag door het bos, via de duinen naar het strand. Op het strand aangekomen; zei Jayco kijk mam, daar een zeehond! Nou, ik zag geen zeehond en die komen hier bij Noordwijk ook niet vaak voor. Maar even later in de branding, Ja, het was toch echt waar. Steeds dichterbij kwam de zeehond. De zeehond was een zeehond en de vacht door de rapperige vacht zag ze er oud uit en op de zeehond stond er 57 gemarkeerd.
Al snel stonden er veel mensen omheen. Er werd bezorgt gebeld en opgezocht om welke zeehond het ging. Dit nummer kwam overeen met de zeehond waar al eerder een maandenlange speurtocht langs een veertigtal zeehondenopvangcentra in Europa door Lenie ’t Hart en Sue Sayer, medeoprichtster van de Godrevy Seal Group (Cornwall UK), was geweest. Het blijkt dat de grijze zeehond nr. 57 niet uit Frankrijk maar uit Duitsland te komen. Het nummer 57 is destijds gevriesbrand op de rug van het dier. Nog niet zo heel lang geleden werden ook koeien en paarden gevriesbrand (gekoudmerkt), per juni 2008 is dat echter verboden.
Lenie sprak met de man welke vroeger de zeehonden in Duitsland van een nummer op de rug voorzag als deze werden vrijgelaten. Zeker is dat zeehond nummer 55, twee nummers vóór zeehond 57, in een opvangcentrum in Norddeich opgevangen is geweest. Nummer 55, genaamd Henriette is ook een dame, net als nummer 57(nog zonder naam). Op dit moment wordt nog onderzocht of nummer 57 uit Norddeich komt of uit Büsum in Duitsland. Uitgaande van ‘rugnummer’ 55 is het zéér waarschijnlijk dat zeehond met nummer 57 uit het zelfde jaar komt; 1989-1990. Dit zou dus betekenen dat zeehond nr. 57 welke heen en weer zwemt tussen Den Helder en Noordwijk, in ieder geval 27 jaar of ouder is, al een hele leeftijd voor een zeehond in het wild. Mannetjes van een grijze zeehond worden maximaal 30 jaar oud, vrouwtjes kunnen zelfs 45 jaar worden. Mannetjes worden ook zwaarder dan vrouwtjes: Tussen de 105 tot 350 Kg. Vrouwtjes wegen veelal tussen de 105 tot 220 Kg.
Zodra er meer nieuws is over zeehond nummer 57 laten wij het weten. Kom je zeehond nr. 57 tegen op het strand? laat de bejaarde dame dan met rust, houd honden en kinderen uit de buurt en maak geen harde geluiden, praat zachtjes. Omdat het beestje al bejaard is heeft het meer rust nodig dan een jonge zeehond, gun haar, net als je (groot-) ouders ;-) ook die rust.
Het advies om afstand te houden, om het dier geen stress te bezorgen, wordt helaas niet door iedereen opgevolgd. Meerdere malen heb ik jong en ook oud gevraagd en loslopende honden op afstand te blijven. Want als we deze dieren niet laat uitrusten vallen ze makkelijk te prooi en zijn wij als mensen verantwoordelijk voor hun dood.
Na een anderhalf uur wat “uitgerust te hebben, ging dit schitterende creatuur van de zee weer haar weg.
 
Als respect voor de natuur en als bedank terug voor dit cadeau, hebben we op onze wandeling over het strand bij de Duindamseslag, het al het zwerfafval opgeraapt. Onze buit was zeker wel zo’n 6 kilo rommel. Het betrof veel plastic zakken, restjes ballonnen (vaak nog met lint eraan van het oplaten), scherpe stukjes plastic, rietjes, plastic mandje, petflessen, doppen, medicijnpotje, drankfles, shampoofles, handvat van kinderwagen, veel touw en kunststof draden, netten, brokken purschuim, piepschuim, supersoakerdeel, rubber handschoen en rubber fietsband, plastic drinkbekertjes, patat of kibbelingbakje, sigarettenfilters, meerdere drinkpakjes, chips en snoepzakken en een krant.
                                                                                                             
Wij waren met z’n drietjes in zo' n 150 anderen.. Dat is maar 2% kracht om op te ruimen.. Wie ruimt de volgende keer ook op een wandeling door de natuur?
 
Want: Plastic verbrokkelt in scherpe stukjes, maar breekt niet af. Dit komt in de magen van vogels, vissen en andere zeezoogdieren, waar zij vroegtijdig aan sterven.. Vogels, vissen en de zeezoogdieren die verstrikt zijn verdrinken in touwen, draden en netten.
 
Boterhamzakjes zijn gemaakt van polyethyleen (PE)-folie en het duurt zo’n 1000 jaar voordat polyethyleen op een natuurlijke manier afgebroken wordt. Met de 250 kilo aan plastic elke seconde/per dag die in de zee komt, is dit een enorm milieuprobleem.
zwerfafval in vogel zeehond verwikkelt in netten

Bioloog Jan Andries (NL) doet onderzoek naar plastics in de stormvogels, want wat wij niet oprapen, rapen zij op. Dit probleem komt ook vaak voor bij zeekoeten en Jan van Gents. Zie foto hierboven. Maar een zeehond zoals dit mooie exemplaar zou ook zo kunnen verdrinken.
 
De composteerbare plastics zijn eveneens in de natuur nauwelijks afbreekbaar. Dus scheidt de plastics! Gerecycled plastic kan na verwerking weer van alles worden, van een verpakking tot wat je maar kan bedenken als nieuw kunststof/plastic product. Van bijvoorbeeld 27 plastic flessen kan weer 1 fleecetrui gemaakt worden. Van 670 aluminium blikjes een nieuwe fiets, van 1900 stalen blikjes een auto, glas kan oneindig gerecycled worden en karton van verpakkingen kan wel minstens 12x hergebruikt worden.

Gebruik dus de groene composteerbare bag, deze is niet van plastic, maar gemaakt van zetmeel, oftwel aardappel. De groene composteerbare is tussen twee weken a 4 maanden geheel opgelost, zonder schade aan de natuur.
 

Batterijen horen bij het chemisch afval
Maar de natuur respecteren, is zeker ook batterijen in de aangewezen bakken te deponeren, want batterijen horen bij het chemisch afval. Dit kun je zien aan het logo dat er op staat: een container met een kruis er door. Batterijen, en ander klein chemisch afval, mag je niet in de vuilnisbak gooien. Hier zitten stoffen in die schadelijk zijn voor het milieu, zoals kwik en lood. Hiervan worden mensen en dieren ziek. Om te zorgen dat de schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen, MOET je je lege batterijen in een speciale bak gooien. Deze staan in de meeste supermarkten, elektronicazaken en bij juweliers.
Een reden dat batterijen niet in de natuur mogen komen is dat de huls een afbraaktijd heeft van 1,5 jaar, maar de schadelijke stoffen in de batterij zeer schadelijk zijn voor t milieu. Stoffen zoals Cadmium, Kwik, Lood, Lithium, Mangaan, Nikkel, teer, kaliloog, Koper, Zilver, Chloride en polimeren zijn niet afbreekbaar en daardoor EEUWIG als GIF  in de natuur blijft. Een andere reden waarom je batterijen niet in de prullenbak mag gooien, is dat ze dan niet gerecycled kunnen worden. De batterijen uit de bak worden naar een centraal punt in Nederland gebracht, waar ze gesorteerd worden. Daarna worden ze naar West-Europa vervoerd, waar verschillende delen van de batterij, zoals de metalen, tot 80% opnieuw worden gebruikt. Het zilver dat in veel knoopcellen zit wordt eruit gehaal en hergebruikt. Van de andere delen worden niet alleen nieuwe batterijen gemaakt, maar ook dakgoten, spijkers, staaldraad en veel meer.
De gedeeltes die niet opnieuw kunnen worden gebruikt worden verbrand in verbrandingsovens. De hoge temperatuur zorgt dat de schadelijke stoffen verdwijnen. De deeltjes die niet kunnen worden verbrand worden veilig opgeslagen, zodat ze geen schade aanrichten.
Verder heeft een gemiddeld huishouden zo’n 115 batterijen in huis. Heb je elektrische apparaten zonder stekker in huis dan is het gebruik van oplaadbare batterijen de beste optie. Oplaadbare batterijen zijn duurder in aanschaf, maar is snel terug verdient. Stroom uit het stopcontact is 1000x voordeliger en veel milieuvriendelijker dan de wegwerpbatterijen.

#SLOWFASHION #SLOWJEWELRY #RE-USE
Natuurlijk worden goud en zilver restanten opgevangen voor hergebruik. In m'n atelier verwerk ik van gevonden stukken hout, veer, bot, bodemvondsten zoals scherven, munten en recycle ik kleding onderdelen, cadeaulinten, leer en gevonden items in sieraadontwerpen In de collectie   BeTouched by GEMH  vindt u verschillende  re-use sieraadontwerpen.
BeTouched boeddha gourmet by GEMH BeTouched bruidscollier by GEMH bonecarving by GEMH
schelp hanger by GEMH kroonring by GEMH Charmed collier met groene stenen en cadeaulint

Begin bij jezelf
Daarnaast is er nog veel meer te recyclen. Zelf heb ik in de keuken: 2 grote vuilnisbakken, 1 voor plastic en een voor het restafval. In de hal is er een depot voor het oud papier gecreëerd. Het groenafval gaat elke avond rechtstreeks in de groene bak.
Batterijen van horloges en penlights kunnen hier bij mij worden ingeleverd.
Deze worden gesorteerd, ingeleverd en daar verder ontmanteld. Voor batterijen in het speelgoed zijn oplaadbare batterijen gekozen. Glas gaat in de glasbak, want glas kan oneindig worden gerecycled. Die staat bij mij buiten. De krant lees ik online, want een krant lezen kost bomen en in de natuur als zwerfvuil is de afbreektijd 3 weken. Pakpapier en verpakkingen probeer ik zoveel mogelijk te hergebruiken. Verder rook ik niet en eet ik geen vlees, vanwege het milieu met z’n 74 miljard kilo mest overschot per jaar en vanwege het dierenleed. En wat ik helemaal onzin vind is dat ijs in een plastic schatkistje.
Ik zet me in voor een beter milieu, want de Aarde hebben we maar heel even te leen. Ik doe m’n best om een steentje bij te dragen. Elke steen is er één.

Song: Earthwarrior by Jenny and Steve from Omnia 
Let op! hierbij verlaat u de site. www.gemh.nl
 
 
  Minimale afbreektijd in jaren
Appelklokhuis 0,5 - 3 maanden
Hondenpoep   Als je het gelijk opruimt: Heel snel.
Als je het laat liggen, hangt het er vanaf wat voor weertype 1- 3 maanden
en het is ook hoeveel mensen er in trappen.
Wel is hondenpoep op straat, ergernis nummer 1. Opruimen dus !
Toiletpapier  Krant 1 - 5 maanden, afval op straat ziet er rommelig en vies uit en
nodigt uit tot het dumpen van nog meer afval.
Staal blikje 2 jaar
Bananenschil 1-3 jaar
Mandenrijn / Sinaasappel 1-3 jaar
Plastic frisdrankflesje  5-10 jaar
Sigarettenpeuk 5 jaar tot zelfs meer dan 30 jaar, de filters bevatten giftige stoffen en zijn moeilijk afbreekbaar. Bij het verbranden van de tabak ontstaan er namelijk meer dan 4000 chemische stoffen, waaronder ammonia en arsenicum. Die komen via het filter op straat of in het rioolputje terecht. Sigarettenpeuken zijn 100% chemisch afval.
Plastic zakje 10-20 jaar
Kauwgum  20-25 jaar
Patatbakje / Snackbakje 90 jaar
Wegwerpluier minimaal 500 jaar
Plastic zakje van (PE)-folie minimaal 1000 jaar
Kunststof drinkbekertje verbrokkelt maar breekt niet af,
het ontleed zich uiteindelijk in chloor,
welke alsnog schadelijk is voor het milieu.
Aluminium blikjes verteerd nauwelijks en is daarmee tot eeuwig
Piepschuim Piepschuim is geen plastic, maar een halfproduct van teer.
Piepschuim blijft eeuwig in de natuur rondzwerven.
Glas eeuwig
Batterijen  Blijven eeuwig schadelijk !
Dit geldt alle accu's dus óók voor telefoonaccu's !
  Hamsa by Chanti Mai on surfboard
        DE TOEKOMST IS IN JOUW HANDEN
     Design: Hamsa on surfboard by Chanti Mai. ( NL)


                  Terug naar Welkom by Gemh <    naar boven    > volgende

Tweelingzielen

'Only you can heal my soul' (Alessandro Safina)
 

Er zijn groepszielen (een zielengroep), die je in je leven vaker tegenkomt en die ongeveer dezelfde ontwikkeling meemaken. Groepszielen zijn in een grote groep met op elkaar uit te werken levenslessen tegelijk geincarneerd. De rollen zijn verdeeld en zullen de kans(en) krijgen om de juiste innerlijke krachten voor de ziel, hier op Aarde te ontwikkelen. Zielsverwanten of zielemaatjes zijn afkomstig uit diezelfde zielengroep. Een zielengroep is een groep die vanaf het eerste begin hier op aarde de groeiprocessen door verschillende incarnaties doorlopen. Van een ontmoetingen met een zielsverwant kan je vaak zeggen: “Ik heb het gevoel dat ik hem of haar al jaren ken”. De herkenning uit zich in de onderlinge denkwijze, visies, levensstijl, smaak en andere persoonlijke keuzen. Zo is het mogelijk dat je in je leven een aantal mensen ontmoet met wie het erg goed klikt en heb  je  zelfs het  gevoel dat je elkaar wel langer dan alleen nu heb moeten kennen. Door de grote verbondenheid die zij voelen, zoeken zielsverwanten elkaar in verschillende incarnaties elkaar op. Doordat zielsverwanten ontzettend veel met elkaar gemeen hebben is een bijzondere vriendschaps- of liefdesrelatie vanzelfsprekend. Deze speciale vriendschapsbanden worden ook wel ‘Soulmates’ genoemd.

Tweelingzielen of tegenwoordig ook tweelingvlammen genoemd, daartegen, zijn zielsverwanten op een veel dieper en completer niveau. Zodra de opgetrokken grens naar de ander in een ontmoeting opent, is er onmiddellijk een gevoel van herkenning en thuiskomen bij elkaar. Er springt als ware een vonk over, welke zelfs in de omgeving voelbaar is.
                                      Love is in the air. ( John Paul Young ) 

Tussen de twee personen vormen  zich meteen al sterke chakrakoorden. Het is een samenstromen op elk niveau. Uniek van samenstelling vloeien de aura’s in elkaar over tot één geheel. De eerste ontmoeting is dan ook een bijzonder verwarrende emotionele gebeurtenis, die je leven voorgoed veranderd. Samen voel je je sterk, samen voel je je beschermd, samen voel je je een team.

twinflame.jpg

Iedereen heeft een tweelingziel, alleen zal niet iedereen diegene in ieder leven hier op Aarde tegenkomen. Tussen de levens in worden de opgedane ervaringen met elkaar uitgewisseld. Dat maakt het ontmoeten van de tweelingzielen ook extra bijzonder. Voordat een ziel incarneert, wordt er bepaald welke levenslessen er in de volgende incarnatie uitwerkt trachten te worden. Dit kan juist de reden zijn waardoor een hereniging op Aards niveau wel of niet mogelijk is. Ondanks dit toenemend groeiproces is het Karma hier op Aards niveau veelal niet duidelijk, dit pad is echter toch altijd voorzien, met andere woorden: dit is altijd een bewuste keuze van de zielen geweest.
Regelmatig is het zo dat de ene ziel een spirituele gids is voor de ander hier op Aarde of omgekeerd, maar altijd zijn hun zielen, dichtbij of veraf, met elkaar verbonden. Een tweelingziel-ontmoeting is daarom ook nodig voor hernieuwde banden in een verbintenis op alle fysieke en spirituele lagen. Toch is het niet altijd mogelijk wanneer beiden geïncarneerd zijn om bij elkaar te zijn. Bijvoorbeeld: wanneer een van beiden of allebei in een huwelijk verbonden zitten, is er geen ruimte voor een eerlijke ontmoeting. Scheiden om samen te kunnen zijn met een tweelingziel is daarom ook geen optie. Dat zou niet passen in de opvatting van een gelukkig samenzijn.
Het kan zijn dat de ene ziel zich afsluit van de ander om de verscheurende pijn van eenzaamheid te doorbreken. Ontkenning  van de andere tweelingziel, die wel degelijk beseft dat er een onontkoombare band is, doet bij de ander nog meer pijn. De pijn van het moedwillig verbreken van de relatie die tweelingzielen met elkaar hebben, is het trachten te doorbreken van de oeroude chakrakoorden. Deze pijn is zo onverdraaglijk, vergelijkbaar met gevoelens van oprechte rouw na overlijden, dat de ziel dit niet kan verwerken en deze verbreking niet lang zal kunnen volhouden. Dit maakt allemaal onderdeel uit van het groeiproces van de ziel naar het licht van de Bron van ons bestaan in het Universum.
Soms is er jaren sprake van een verwijdering tussen de tweelingzielen, totdat de pijn van het niet-zien en het niet kunnen uitwisselen, zwaarder weegt dan het leven met liefde en tweestrijd in elkaars nabijheid. Hoe vaker de ontmoetingen,  hoe beter zij kunnen omgaan met de gevoelens door afstemming op alle chakra-niveau’s. Door de sterke emotionele en spirituele band zal de aantrekkingskracht tussen de tweelingzielen nooit verloren gaan, welke alle afstanden overbrugt. Leeftijd en uiterlijk doen er niet toe. Vaak zijn ze juist elkaars type niet. De gevoelens die tweelingzielen voor elkaar koesteren overtreffen het niveau van een gewone verliefdheid. Dit is één van de redenen waarom de zielen elkaar niet los zullen kunnen laten. De trillingsfrequentie in de aura’s en chakra’s van hoog sensitief ontwikkelde tweelingzielen is echter zo hoog, dat zelfs gedachten en dromen het gevoel van een ontmoeting kunnen geven.
Niets zal ooit hetzelfde zijn als je eenmaal weet, dat er iemand op deze Aarde rondloopt die jou volledig aanvult en compleet maakt. Aan de ene kant maakt het je blij met de gedachte dat je weet dat er altijd iemand zal zijn, aan de andere kant geeft het ook diepe gevoelens van wanhoop en verdriet, wanneer je van elkaar gescheiden wordt.
Het is spiritueel mogelijk contact via gedachten en in dromen met de ander.
Het gebeurt dus regelmatig dat het proces van samen mogen zijn met je tweelingziel al eerder van start gaat. Het samenkomen is vaak chaotisch, twee spiegels die elkaars imperfecties reflecteren. Dit gaat vaak gepaard met het overwinnen van obstakels en het beoefenen van geduld. Het leven met een tweelingziel is zoveel anders* (lees hier* vaak: ingewikkelder) dan verwacht. Het komt ook voor; dat de ander niet anders kan doen, zoals ie zich nu voordoet. Hierover meldde de gids Zoël: "Ieder heeft zijn eigen verhaal", oftewel ieder heeft zijn/haar eigen levensverhaal, ieder is op een andere manier opgegroeid. 
Pas als beiden vrij van angst, vrij van blokkades zijn èn op hetzelfde spirituele niveau zitten in verbinding met hun hogere zelf, zal een onvoorwaardelijke volledig fysieke hereniging mogelijk zijn. De twee zielen kunnen dan uiteindelijk in één gezamenlijk gedeeld leven versmolten worden tot één complete tweelingziel. Het woord 'tweelingzielen' of 'tweelingvlammen' wordt aan de andere zijde eigenlijk niet gebruikt, daar is het, volgens de gids Zoël: “De hoogst mogelijke verbinding van de onderlinge ziel”.

Voor sommige tweelingzielen is het juist wel de bedoeling om elkaar te mogen treffen en door het samenzijn de weg tot groei een 'boost' te geven. Stappen in ontwikkeling worden gemaakt en vele zaken worden tot de bodem aan toe uitgewerkt. dit kan heel heftig gaan en is het toch bij elkaar blijven in die situatie vaak als onbegrijpbaar voor de omgeving. Liefde van bergen en dalen, door onbegrip en vewarring, welke diepe emotionele gevoelens teweeg brengen. Deze emoties kunnen op ten duur uitputtend zijn. Het uit elkaar gaan is dan nodig om elkaar geestelijk niet te slopen. Soms is blijkt  t samenblijven van tweelingzielen toch niet haalbaar te zijn. Het kan dan wel aan de andere zijde perfect zijn, maar "hier op Aarde werkt het niet". (heer Indranaat) Hoe en waar iemand is opgegroeid met wat hij of zij heeft meegemaakt, maakt de ander en zijn of haar gedrag. Accepteren dat er verschillen zijn is een mogelijkheid of aanpassen is een mogelijkheid, maar jezelf te veel veranderen, is jezelf verliezen. Dan is de prijs gewoonweg te hoog. Door een de onoverbrugbare kloof van "ieders eigen verhaal".(Zoël)
                                                      "Are you going to Scarbourough fair" (old irish song)

Het begin van de keus om op jezelf te gaan focussen èn niet langer op een ander zal een moeilijke periode zijn. Het is niet raar of vreemd hierbij steun te vragen van anderre dierbaren om je heen.Ga wat goeds doen, eet gezond, ga bewegen, zuiver je lichaam door veel water te drinken; Zorg goed voor jezelf! Een ander kun je namelijk niet veranderen, alleen jezelf en daarom is het voor beide partijen een beter plan, om de groei apart van elkaar voort te zetten. Het begin van deze nieuw te bewandelen dunnere levenspadlijn zal na een paar maanden weer een zelfstandige krachtigere lijn worden met ook daar weer nieuwe andere kansen. 

... en hoop je dat je weer snel kunt zeggen:
                                                        "I'll feel better, better, better than before". (Gotye)

Een toekomst ligt niet vast, zelfs als naast de aangeboden weg, maar een smal onbekend paadje gaat; is het een keus om dit nieuwe pad wel of niet in te slaan. Zelfbeschikkingsrecht geeft jou de keus hoe je zelf je toekomstinricht, welke je paden kiest en hoe die te ervaren.

De droomwereld van een dreamcatcher

De betekenis van hout, veren, dieren en andere symboolsieraden.


De dromen vertellen verhalen van een mogelijke wending welke het leven kenbaar gemaakt kunnen worden. 't Dromen zelf, is een moment doorgebracht in de wereld van de zielen en geesten. Wanneer je slaapt heb je evenveel bewustzijn als een plant en ben je vrij van de materie van wat je nu lichamelijk bent. Met dromen maken we reizen met ons zielenlichaam. Deze reizen laten zien hoe we op dit moment in het leven staan met de mogelijke keuzes, waarschuwingen en een mogelijke toekomst getoont in directe of symbolische beelden.
Volgens de Sjamanen, maar ook de Kelten én Pagans brengen we tijdens het dromen een ogenblik door met de levensgeesten.
Het gebruik van de dromenvanger varieërt bij verschillende stammen. Over het algemeen is het geloof in de dromenvanger dat, wanneer een dromenvanger boven het bed van een slapende strijder hangt, je de volgende dag, succesvol zal zijn èn wanneer je een dromenvanger boven het bed van een kind plaatst, hij of zij een vredige nachtrust zal hebben en boze en angstige dromen zal weren.
 
Het web is meestal geweven in een cirkel van hout. Elke houtsoort heeft een andere energie bij zich. Iedere boomsoort bezit net als elk ander levend wezen unieke eigenschappen, zowel op fysiek als op energetisch niveau. 
De verdeling van bomen is in de Keltische astrologie is gebaseerd op de boomkarakters: Celtic Times astrologie
- Volgens het Oude pad of de oude wijsheid worden bomen bewoond door Natuurwezens, die ook wel de Dryaden genoemd worden. Zij belichamen de ziel van de bomen. Zoals bomen niet met ons spreken, maar met ons communiceren. Zij zijn hoedsters van wijsheid en dé antennes van moeder Aarde, om informatie uit te wisselen. 
- Bij de Ni ' iV Artefacts is er ook gebruik gemaakt van de boomenergieën.
... en welke boomenergie er bij jou past?
Hieronder lees je de betekenissen in in éen van de schema's  

schema 1 Boomkarakters  
schema 2 Vogelveren.
schema 3 Algemene gebruikte symbolen voor aan droomvangers
schema 4 Dieren.
schema 5 Natuurwezens
schema 6 Diversen

De meeste van deze hangers en bedels worden in zilver en in goud gemaakt. 
De bedels en hangers zijn ook te gebruiken voor Charm casting of als aanvulling bij het tarotkaartleggen. Dit is het divineren, oftewel het waarzeggen met behulp van symbolen in de vorm van verschillende bedels en hangers. Deze zijn los verkrijgbaar óf in combinatie met armband of collier in zilver, goud, satijn, suede of doublé op een bijpassende kaart van Love is the message by Marijke Hillebrand.

.  Wil je een bedel of hanger bestellen ?
.  Wil je een passende charmcollector-collier of bedelarmband samenstellen ?
.  Wil je een speciaal gepersoniseerde kaart gemaakt hebben ?
.  Wil je een dreamcatcher met jouw krachtdier er op ?
.  Staat jouw krachtsymbool er niet tussen ? 
.  Wil je graag een krachtsymbool gemaakt hebben ? 
.  Wil je je eigen charm casting oracle set samenstellen ?
.  Wil je een charm casting reading of tarot kaart laten leggen ?

   Mail me op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Bel me op 0172 507886


          schema 1

Acacia robuust, sterk en stekelig
Appelboom Liefde.
Bamboe meegaand en overweldigend
Berk inspiratie tot vernieuwing
Beuk creatief
Bonsai richting gevend
Cactus prikkerig als zelfbescherming.
Ceder zelfbewust
Cipres betrouwbaarheid
Conifeer onverwoestbaar
Den  bijzonder
Eik  is aardend en geeft moed
Els  enthousiast en explosief
Es gerichtheid en ambitie
Esdoorn /Ahorn onafhankelijkheid van de geest
Ginkgo Biloba  oneindig vertrouwen, vrouwelijk
Haagbeuk  goede maak en gedetailleerdheid
Hazelaar buitengewoon overvloedig
Hulst  uniek in z’n soort
Iep  edelmoedig
Kastanjeboom eerlijkheid
Kersenboom

universele liefde voor iedereen                                                             en de kers als hoogtepunt                                                                     de “Hemelse vrucht” van passie.

Kronkelwilg sterk staan en tegelijk groot aanpassingsvermogen
Lariks gestructureerd
Linde dienstbaar
Lijsterbes charme
Magnolia majestueus
Mangoboom zoete vrouwelijkheid en lust
Meidoorn vertrouwen
Moerbei overweldigend
Olm / iep grootmoedig
Olijfboom wijsheid
Palmboom ongedwongenheid
Perenboom goedheid, zinnelijkheid en seksueel verlangen
Perzikenboom zoete vrouwelijkheid en lust
Pijnboom speciaal
Populier welwillend
Pruimenboom intieme vrouwelijkheid en lust
Prunus /Laurierkers elegantie en sierlijkheid
Riet doortastend
Sering ontspanning
Spar mysterieus
Sleedoorn afscherming tot aan ontoegankelijkheid
Taxus hartstochtelijk
Treurwilg  melancholie maar ook inventief
Vlierbes doordringend
Vijgenboom gevoeligheid en houden van het leven
Walnoot  mentale kracht en versterkt liefdesgevoel
Wijnrank /Druif geduld, vreugde en vruchtbaarheid

​Het web wordt gedecoreerd met o.a. kralen, schelpen en steentjes. Veelal hebben ze stukjes leer met veren, stukjes of bont eraan bungelen. Deze decoratie trekt alle dromen aan en het web vangt alle dromen op. Veren geven de veranderingen aan en dromen zijn er om uit te komen. 


LITM_Catch_my_dreams
kaart met zilver of gouden dromenvanger als hanger aan armband, collier, satijn koord of aan een karabijnhaak voor aan collector of hang-on.
catch my dreams by GEMH dromenvanger natuur GEMH
dromenvanger zilver GEMH dromenvanger hazelaar

Veel voorkomende decoratie aan een dromenvanger zijn:
             schema 2

Veren vooruitgang en verandering.
Schelpen geborgenheid en geluk
Edelstenen en kristallen positief geestelijke krachten om de levensopdrachten aan te durven gaan. > Lees voor meer info: Edelsteenkrachten van A tot Z.
Turkoois  vriendschap en geluk
Koraal Liefde en koestering
Bont en leder warmte en comfort
Botjes en tanden kracht, moed en bescherming
Gevulde medicijnbuidel om bescherming te bieden en om richting te geven aan het levenspad
Salie zuivering
 
Volgens de sjamanen legende: Blijven de nare dromen gevangen in het web van grootmoeder spin. Deze negatieve energieën zullen omkomen in het eerste ochtendlicht van vader zon, want waar licht is, is geen ruimte voor het negatieve zwarte energie.
De goede dromen weten de juiste weg en gaan door het gat in het midden van het web. Hier zit vaak met een veer aan de achterzijde van het web van de dromenvanger vastgemaakt, om zo de weg naar de slaper te bereiken.
LITM_freespirit_CARD by GEMH LITM_Free your mind be happy_CARD by GEMH
LITM_Free_Spirit LITM_Free_your_mind
 
Een veer vertegenwoordigd het element lucht en staat voor de richting in het leven. Het vinden van een veer, geeft aan dat er een verandering opkomst is, maar welke?
Het zien van deze vogels hebben ook diezelfde betekenis.
          schema 3
Aalscholver kennis van voorouders, groei door introspectie  
Adelaar kracht, verlichting, vrijheid, oog  voor detail, grensverleggend  
Arend  moedig, geest, vrijheid, kracht  
Buizerd  dood en wedergeboorte, nieuwe visie ontwikkelingen  
Condor vrijheid, kracht  
Duif vrede en liefde, vruchtbaarheid, begrip van zachtheid  
Eend   bescherming, emotionele rust, instinct  
Ekster intelligentie, occulte kennis, beschermgeest tegen armoede  
Fazant drang naar vrijheid en soms is ruzie nodig om oude banden te breken  
Flamingo sierlijkheid, netheid, rustgevend  
Fuut melancholie, elegantie  
Gans reizen, brenger van goed nieuws, gezelligheid, huiselijkheid, teamgeest  
Gier dood en wedergeboorte, zuivering  
Haan de start voor iets nieuws, hoop, seksualiteit, wederopstanding  
Halsbandparkiet rumoerig, aanwezig en ongeremd 
roddels
LITM_colour_the_world
Havik boodschapper, concentratie, oplettendheid, waarheid, overzicht, besef en kracht  
Kaketoe nieuwsgierig, vriendschappelijk, zachtmoedig, verstandig  
Kalkoen overvloed, moed, delen, opoffering voor hoger doel, oogst  
Kariboe beweeglijkheid, sierlijkheid  
Kip zekerheid, aanmoedigend, nieuw begin  
Koekoek snelheid, loslaten, waakzaamheid  
Koet eenzaamheid, bescherming van territorium, afzondering  
Kolibrie geluk, schoonheid, snelheid, waakzaamheid, lichtheid  
Korhoender energie van de heilige soefi dans  
Kraai  raad, wijsheid, initiatief, geheime magie  
Kraanvogel rijkdom en een lang leven, balans, gratie, schoonheid  
Lijster zanglustig, begaafdheid, onrust, verstandig, behendig, stoutmoedig  
Mees  waarachtig LITM_Don't_worry
Meeuw verantwoordelijkheid, subtiele communicatie, bescherming  
Merel zang, de energie van moeder Aarde begrijpen  
Mus  verlangen, vertrouwelijk, manifestatie van nieuwe liefde, schuw.  
Nachtegaal betoverend  
Oeverloper zoeken en vinden, snelheid, graven en opruimen  
Ooievaar nieuw leven, nieuw begin, zorg en ouderschap LITM_Baby_op_komst_01
Papegaai communicatie, slim en aanwezig, opvallend, kleurrijk, gezellig, roddels LITM_Colour_the_world
Parelhoender humor, alert zijn, alarm slaan  
Patrijs zelfstandig kunnen werken, vruchtbaarheid, vrouwelijk energie  
Pauw trots, schoonheid, zelfvertrouwen, arrogantie, schoonheid  
Pelikaan overvloed, gulheid, plezier, verstandig, zachtmoedig  
Raaf magie, spiritualiteit, dromen, dualiteit, bestemming, plaagzuchtig.  
Reiger  evenwicht, meditatie, geduld  
Roodborstje veiligheid, vrolijkheid, melancholiek, plaagzuchtig  
Sneeuwgans  dromen, helderheid  
Specht ritme, inzicht, helende liefde  
Spotvogel  bescherming, imiteren  
Spreeuw   groepseenheid, speels, slim, vrolijk  
Uil  kennis, wijsheid, brenger van dromen, helderziendheid, iets in de nacht,
de weg wijzen
LITM_You_did_it !
Valk  boodschapper, scherpe waarnemer, vrijheid  
Vink vlijtig, vreedzaam, zorgzaamheid, voorzichtigheid  
Vlaamse Gaai verbinding, vindingrijkheid, aanpassingsvermogen  
Winterkoninkje opgewekt, blijmoedig, vitaliteit  
IJsvogel   loyaliteit, zorgzaamheid, voorspoed, Liefde  
Zwaan trouw, toekomst, dromen, schoonheid, zuiverheid en elegantie  
Zwaluw snelheid, behendigheid, brenger van de lente, geluk  
 β€‹β€‹β€‹
In het midden van de dromenvanger wordt vaak een schild van leer gespannen en beschilderd met totemdieren. De functie van de dromenvanger wordt hiermee een krachtschild. De kracht welke op het schild aangebracht wordt, werkt door in de omgeving.
De meeste van deze dieren zijn er ook in hangers en bedels in zilver en in goud gemaakt. Deze zijn los verkrijgbaar óf in combinatie met armband of collier in zilver, goud, satijn, suede of doublé op een bijpassende kaart van Love is the message by Marijke Hillebrand. www.gemh.nl
A-I         schema 4
Aap vrolijkheid, vriendschap, intelligentie, flexibiliteit, 'apenstreken'  
Adder gerichtheid, transformatie wedergeboorte, gezondheid, geloof en mystiek  
Alligator overlevingsdrang, oerinstinct, kracht, geduld  
Antilope   sterk, instinct, snelheid, gratie, onschuld  
Beer kracht, betrouwbaarheid, bescherming, dromen, innerlijk weten, heling, geduld LITM_Time_enough to_be_a_grown_up.
Bever  bouwen, vorm geven, samenwerking, harde werker  
Bij vooruitziend, organisatie, verzamelen, samenwerking, maar laat je niet opgeslokt /gestoken worden LITM_Just_Be
Bizon wijsheid, sociaal leven, werk, uitdaging  
Buffel   overvloed, welvaart, kalmte, grote kracht  
Buidelrat  flexibiliteit, de wereld vanuit een ander oogpunt aanschouwen  
Cavia liefde, zachtheid, warmte.  
Cheeta snelheid, zelfkennis  
Coyote  gedaantewisseling, balans, intelligentie, listigheid  
Das vasthoudend, onafhankelijk, structuur, slimheid  
Dolfijn vrijheid, nieuwsgierig, slim en speels, plezier, communicatie, magie, harmonie, geluk, hoop. LITM_To_someone_special
Duizendpoot  flexibiliteit en 'van aanpakken houden'  
Edelhert liefde, vriendelijkheid, onschuld. LITM_You're_Unique
Eekhoorn energie, sociaal gevoel, opmerkzaamheid, speelsheid, vertrouwen, bewaren  
Egel zelfbehoud, onschuld, kritisch op een eigen manier, stekels opzetten  
Eland  trots, macht, uithoudingsvermogen, majestueus, waakzaamheid  
Ezel  intelligentie, nederigheid, wijsheid, t juiste moment afwachten  
Forel overvloedig , goed met je emoties om kunnen gaan  
Geit  doorzettingsvermogen, flexibiliteit, krachtig, eigenzinnig  
Giraf  overzicht, in de verte zien, hogere intuïtie  
Gnoe humor, onstuimig, vrolijk, temperamentvol  
Gordeldier bescherming, geborgenheid, veiligheid  
Haai    overleven, jacht, strijder, opruimer  
Hagedis dromen, loslaten, ontwijken, kalmte  
Hermelijn  behendigheid, sociaal, vrijheid, sterke wil  
Hert zachtmoedig, vriendelijkheid, lief, gratie camouflage, onschuld, gevoelig met lef LITM_You're_Unique
Hond vriendschap, loyaliteit, trouw, beschermer, volgzaamheid, hulpvaardig LITM_All_you_need_is  _love_and_a_dog.
Inktvis flexibiliteit, aanpassingsvermogen, opgaan in de omgeving, doelgericht.  

J- R  
Jaguar  moed, kracht, snelheid  
Kameel uithoudingsvermogen, goedaardig, taaiheid, zelfstandigheid,, hulpvaardig  
Kameleon aanpassingsvermogen, inzien dat iedereen anders is  
Kat onafhankelijkheid, energiebalans, mysterie, trots, zelfverzekerdheid, liefde, geluk

LITM_All_you_need_ is    _love_and_a_cat.

Kever veiligheid LITM_Life_is_filled_with  _beautiful_moments.
Kikker vrede, genezing, transformatie, evolutie, nieuw begin, reiniging LITM_Kiss_a_frog
Koala    rustig zorgzaam, verdraagzaam  
Koe verzorging, rijkdom van moeder Aarde, vruchtbaarheidscyclus, genieten  
Konijn verzorging, groei, vruchtbaarheid, oplettendheid, seksualiteit ,overvloed LITM_P.S._Ik_hou_van_je
Kreeft genegenheid, hulpvaardigheid, met de natuur verbonden zijn  
Krokodil  overleving, oerinstinct, kracht, geduld, problemen, moeilijkheden  
Kwal onzichtbaar, transparant  
Lam onschuld  
Lama snelheid, prikkelbaar, rustig, kalm, nieuwsgierig  
Leeuw kracht, trots, energie, sterkte, wilskracht, leider, familiegevoel  
Libelle communicatie via dromen, doorbreken van illusies, alertheid LITM_libelle
Lieveheersbeestje plezier, vertrouwen, geluk, liefde en tegen zinloos geweld LITM_Life_is_filled_with  _beautiful_moments.
Luipaard kracht, vitaliteit, waakzaam en scherp  
Lynx onzichtbaar, geheimen hebben en bewaken, de waarheid zien  
Manta rust, vertrouwen, onbegrensd, buitenaards  
Marmot dromen, voorzichtig, waakzaam, studie  
Mier ijverig, werk, geduldig, teamgeest, netjes georganiseerd,   
Mol houder en drager van het onderbewustzijn  
Muis nieuwgierig, vertrouwen, oog voor detail, vindingrijkheid, onschuldig/schuldig bij iets wegraken.  
Mustang driftig, leiderschap, moedig, onstuimig, bruisende energie, zorgzaam en vriendschap  
Neushoorn wijsheid, eenzaamheid, humeurigheid, gepantserd  
Nijlpaard  wispelturig, luiheid, zorgeloosheid LITM_Dance_like_a_hippo
Oester geheimhouding, geduld, wijsheid  
Olifant kracht, samenwerking, subtiel reukvermogen, enorm geheugen, moederlijk instinct  
Witte Olifant mogen de mooiste droomwensen uitkomen LITM_May_all_your_  _dreams_come_true.
Orka  oerkracht van tegenovergestelden, geduld, intelligent, fantasie  
Otter nieuwsgierig, slim, vrolijk, vriendschap, samenwerking, plezier  
Paard snelheid, kracht, vrijheid, stabiliteit, zachtmoedigheid en ‘echte’ vriendschap LITM_All_you_need_is  _love_and_a_horse.
Pad  zuivering, herkennen van schoonheid in de huiselijke dingen  
Panda bescherming, liefde, speels, warmte, spontaan  
Panter super gevoelig, geduldig, moedig, meedogenloos, kracht  
Poema zuivere machtsenergie, harmonie van lichaam, geest en ziel  
Ram vastberadenheid, kinderlijk vertrouwen, kracht, onvoorzichtig  
Rat  succes, intelligent, rusteloosheid, onbetrouwbaar  
Natuurlijk kan je een eigen ook betekenis aan de bedel of hanger toekennen. De meeste van deze dieren zijn er ook in hangers en bedels in zilver en in goud gemaakt. Deze zijn los verkrijgbaar óf in combinatie met armband of collier in zilver, goud, satijn, suede of doublé op een bijpassende kaart van Love is the message by Marijke Hillebrand. www.gemh.nl
S-Z
Salamander dromen, moed, zuivering, inventief  
Schaap voeding, onschuld, warmte, rust  
Schildpad liefde, moedig, loyaal, methodisch, praktisch, bescherming, lang en gezond leven, naar binnen kijken.  
Schorpioen zelfbescherming, verdediging, scherp van karakter, gevaarlijk, niet vergevingsgezind  
Slak loslaten, de tijd nemen, empathie, reiniging  LITM_Take_it_slow
Slang   gerichtheid, transformatie wedergeboorte, gezondheid, geloof en mystiek  
Spin  de verbinding tussen heden, verleden en toekomst kunnen leggen, ijverig, doorzettingsvermogen, denken, inzicht, creativiteit en talenten  
Sprinkhaan met grote sprongen vooruit kunnen gaan  
Stekelvarken zacht en liefhebbend op een voorzichtige manier, vertrouwen, onschuld, verzet  
Steur   dominantie, koninklijk, seksuele energie  
Stier  vruchtbaarheid, genieten van het leven, snel geprikkeld, kracht  
Stinkdier afwachtend, respect afdwingen, geheim, vermomming  
Stokstaartje sociaal, waakzaam, aanhankelijk, grappig, actief, energiek  
Tijger  energie, kracht, moed, schoonheid, loyaliteit, opgaan in omgeving, camouflage, doorzettingsvermogen  
Varken  voorspoed, een reserve opbouwen, gretigheid, denk groots, vruchtbare tijden LITM_Think_Big
Veelvraat   innerlijke kracht, overlevingsdrang  
Vis water, gedachten en emoties, vruchtbaarheid, harmonie ,rijkdom, hoop.  
Vleermuis wedergeboorte, gids, verandering door intuïtie en inzicht, gezondheid, ouderdom LITM_Ik_raak_ondersteboven _van_jou.
Vlinder vrij en vluchtig, onbezorgd, transformatie, schoonheid, gratie, magie en liefde.
Brenger van kleur in het leven.
LITM_Live_the_life_you_love. LITM_Spread_your_wings
LITM_Baby_op_komst.03
Vogel  lucht, denken, vrijheid, gemeenschap, groepsgeest LITM_Free_your_mind  _be_happy.
Vos sluwheid, camouflage, ontwijking, onzichtbaarheid, discretie  
Vuurvlieg communicatie, ontzag, waardering, de weg wijzen, verlichting  
Walvis harmonie, creativiteit, inspiratie, wijsheid en oude kennis, familie, intuïtie  
Wapiti edelheid, volharding, inspiratie, een lang rijk leven, waakzaamheid  
Wasbeer  zuivering, lichamelijke verzorging en genezing, vrolijkheid, durf, intelligentie, sluwheid, vasthoudendheid  
Waterjuffer bovenaardse etherische schoonheid, boodschappen van de droomwereld  
Wezel observatie, behoudend, schuw, geheimen, eenling  
Wolf   gevoelig, sympathiek, creatief, vrijheid, loyaliteit, intelligentie, doortastend, bescherming LITM_Howl_at_the_moon
Zalm trots, energiek, enthousiast, vastberadenheid, rechtvaardig, creatief, verandering, overvloedig  
Zebra macht, alertheid, camouflage, opgaan in de groep, gemeenschap  
Zeehond  verandering, bescherming  
Zeeleeuw  onbezonnen, vrolijk, tevredenheid  
Zeepaardje vrijheid, emancipatie  
Zeester dromen en wensen, geluk  
Zwijn koestering, gretigheid, beschermend, diepe verbondenheid met moeder Aarde.  
    
        schema 5
LITM_And some things…must be believed to be seen. LITM_eenhoorn CARD by GEMH
Centaurs, Cernunnos, Deva’s, Dondervogel, Draken, Dryaden, Eenhoorns, Elfen, Feeën, Engelen, Faunen, Feniks, Gnomen, Kobolden en Kabouters, Sylfen, Undinen en Zeemeerminnen.

LITM_Here_a_little_fairy (EN)  

LITM_Hier_is_een_kleine_elf (NL)

worden geleverd met elfen wenspoeder.

LITM_Fairywish eng_CARD by GEMH

De meeste van deze dieren zijn er ook in hangers en bedels in zilver en in goud gemaakt. Deze zijn los verkrijgbaar óf in combinatie met armband of collier in zilver, goud, satijn, suede of doublé op een bijpassende kaart van Love is the message by Marijke Hillebrand www.gemh.nl

Meer hangers en bedels in de LITM zijn te combineren aan een Collector of HangOn verzameloog om krachten te combineren, met een effect zoals bij de dreamcatcher.          schema 6
   
LITM_Collector LITM_HangOn
  
Anker stabiliteit, zekerheid, houvast  
Babyvoetjes Nieuw leven  LITM_Baby_op_komst_03
LITM_Hoera_een_meisje
LITM_hoera_een_jongen
Beker Water element, emoties
Prijs winnen
 
Berg obstakels, tegenwerking
leerkans 
 
BFF Beste vrienden voor altijd LITM_Best_Friends_Forever
L
ITM_BFF_is_like_a_four_leaf_clover
Blad Waarheid, vruchtbaarheid groei, gezondheid en eenheid met de natuur.  
Bliksemschicht nieuwe ingeving, informatie  
Bloem Staat voor nieuw begin en verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. Leef daarom in het moment van het nu, telkens weer. als een geschenk  LITM_Carpe_Diem_Pluk_de_dag
LITM_Love_Veel_Sterkte
LITM_Rose_of_my_heart
LITM_Ik_vind_je lief
Boedddha Het kopen van een boeddha brengt geluk voor jezelf of voor een ander. Symbool voor Liefde en Geluk. LITM_De_boeddha_verlicht_de_weg
L
ITM_Door_mooie_gedachten
L
ITM_It's_today_my_favorite_day
LITM_May_all_be_happy
LITM_There's_no_way_to_happiness
Brief nieuws,
nieuwe informatie
 
Briljant Schitterring, perfectie, bijzonder, speciaal en beschermend. LITM_Shine_like_a_diamond
LITM_Live_life_laugh
Cactus er wordt voorzichtigheid gevraagd  
Chakra    
Cirkel Succes,Liefde Geluk en voor altijd. LITM_We_are_one
LITM_Circle_of_love
LITM_4_you_with_love
Clown iemand doet zich anders voor dan hij of zij is.  
Cocktail relax en geniet  
Cupido's
hart en pijl
Een pijl kan alleen worden afgeschoten door hem naar achter te trekken. Blijf ook als t even niet gaat positief en geloof dat er een tijdkomt dat ook jouw dromen uit zullen komen. LITM_Love_05
Dennenappel plakkerig, situatie wwar je maar niet los van komt  
Dromenvanger Geeft bescherming en je mooie dromen. LITM_Catch_my_dreams
Ei wanneer iets eindigt is er nieuwe start, nieuw begin, een nieuwe kans. LITM_nieuw_begin
Eifeltoren Parijs, Vive la vie  
Eikeltje (zaad planten), nieuwe mogelijkheden bieden zich aan.  
Engel Beschermer, Begeleider,Gids. LITM_Guardian_Angel_01
L
ITM_Heaven_must_be_missing_an_angel
Engelenvleugels Bescherming, Liefde en troost LITM_Guardian_Angel_02
Elfenster Verbindt je met de kracht van de natuurwezens LITM_Zevenster
Fles / Flacon In een fles berg je veilig een boodschap op, om te posten op de golving van de zee. LITM_Love_is_the_message,
_the_message_is_Love
Fonteintuin    
Fotolijstje Focus in op de situatie  
Fruit / groenten eet gezond  
Ganesha hindoe god van kennis en wijsheid, hij neemt je hindernissen weg en beschermt je waar je ook reizen wilt.  
Godin vrouwelijke energie  
Globe politieke verwikkelingen  
Golfje laat los en ga mee met de stroming  
Graal Water element, emoties
Prijs winnen
 
Hand van Fatima Bescherming LITM_Hamsa
Hart Liefde
Iets waar je hart ligt
LITM_P.S._I_love_you
Heks er is beinvloeding  
Helm motorrijder let op! neem voorzorgmaatregelen  
Helm ridder strijd problemen  
Hoed iets houd je hoofd bezig   
Hoefijzer door een hoefijzer ophangen met de bocht naar beneden, blijft het geluk voor jou in het hoefijzer liggen.
bescherming
LITM_Ik_wens_jou
Huis warmte en bescherming,een thuis. LITM_What_I_love_about_my_home
_is_who_I_share_it_with
Infinity oneindigheid, alles is met alles verbonden, oorzaak en gevolg  
Isches visje heb vertrouwen  
Kaart wild card,
het kan alle kanten op
 
Keltische knoop
Keltisch Kruis
Alles is met alles verbonden eeuwig en tot in de oneindigheid LITM_Never_loose_faith
Kikkerprins transformatie, zuiverheid, aankondiging van een nieuwe relatie LITM_Kiss_a_frog
Klaver 4 Het vinden van een klavertje vier brengt je geluk. LITM_Wish_you_all_the_luck_and_love
LITM_En_ik_wens_jou_al_het_goeds
_dat_niet_dit_kaartje_past
LITM_BFF_is_like_a_four_leaf_clover
LITM_Love_klavertje 4
Klokje de tijd is niet af te dwingen, geduld en vertrouwen; alles komt precies op het juiste moment volgens het grote plan.  
Kokkepelli fallus symbool  
Kompas Richting vinden LITM_Vertrouw_op_mij
LIYM_You're_the_one
Kooitje bevrijding, niet langer opgesloten blijven zitten  
Kroon Beloning LITM_Always_believe_in_yourself
LITM_My_little_princess
Kruis Verbonden zijn met Aarde en Hemel. LITM_Believe_and_Belove
Lemiscaat Eenheid en oneidigheid beweging, harmonie. LITM_Forever_together
LITM_Infinity
Lepel iets is door elkaar geroerd, gemixed  
Levensboom Stabiliteit aardend en vertrouwen. LITM_Yggdrasill
Liefdespaar    
Lotusbloem Schoonheid, nieuw begin LITM_Live_light_Be_light
Love Liefde  
Maan Magie, vrouwelijkheid 13x cyclus van 28 dagen LITM_Love_you_to_the_moon_and_back
Masker vermomming, let op er is iemand niet vertrouwen.  
Microfoon je uiten, laat je horen  
Mixer iets is door elkaar gemixed, in de war, verstrengeld zijn in.  
Munten Geld klein/ groot  
Muzieksleutel Muziek, Liefde LITM_Music_was_my_first_love
_and_it_will_be_my_last
LITM_You've_got_a_friend
Ohm is het eeste geluid van de schepping. Het hoort bij geen enkel taal en klank. Ohm wordt vaak in meditaties gebruikt voor balans rust en vrede  
Oog Bescherming LITM_Beschermoog
Onesie Nieuw begin , baby ?  
Paddestoel dicht bij de grond, laat niet over je heen lopen.  
Peace Vrede en vrijheid LITM_Make_love_not_war
Pentagram De vijfster, 5 elementen LITM_
Pink Ribbon Symbool tegen borstkanker LITM_Faith_Love_Hope_Courage_Believe
Puzzelstukje Je bent niet alleen, ook jij bent nodig in dit leven en er is iemand die ook op jouw wacht. LITM_You_were_my_missing_piece
Regenboog wonderen bestaan, echt!  
Ring relatie, verbintenis, contract, partnerschap, trouwen  
Roeiboot iets achter je laten, verder gaan.  
Rompertje nieuw begin, baby?  
Roos Liefde, puurheid en passie LITM_Rose_of_my_heart
Schelp geluk, maar ook iets van emotie diep weg gestopt   
Schip Reizen  
Schoen    
Septagram De zevenster / Elfenster. LITM_Zevenster
Skull Piraten en de dood. LITM_Till_dead_and_beyond
LITM_Carpe_diem_momento_mori
Sleutel 'n sleutel opent poorten, de deur van je nieuwe huis en het slot van je dagboek. geheimen LITM_Key_to_succes
LITM_Key_to_my_heart
Smiley Lachebekje LITM_Don't_worry_Be_happy
LITM_Keep_smiling
So'Ham Ik ben LITM_The_universe_exists_within_me,
_as_much_as_I_exist_in_the_universe.
Spinneweb vast in een moeilijke situatie verkeren  
Spiraal naar binnen kijken ,
bijv. meditatie
 
Sport zorg voor beweging  
Ster Positivieit dromen en begeleiding in wensen. LITM_There's_a_guiding_star_for_all_in_need.
LITM_We_know_you_would_be_here_today...
LITM_In_herinnering
Stoel Neem rust  
Strik Feest, cadeau LITM_Celebrate_life
Taart iets te vieren  
Tand Kracht, moed en bescherrming. LITM_The_best_protection
_you_can_have_is_courage
LITM_Have_enough_courage
_to_trust_love_one_more_time
Tarotkaart wild card, rad van fortuin
het kan alle kanten op.
 
Tas / rugzak verzamelen van talenten/ wanneer is ie vol genoeg? LITM_Back_4_U
Toren    
Totempaal   LITM_Let's_dance_around_Feel_guided
Touw, roede    
Veer lucht energie
nieuwe invloeden
 
Vleugels engelen energie
bescherming van boven
 
Vliegtuig reizen  
Voetbal niet persoonlijk nemen, maar de bal wegggooien /verder doorgeven.  
Vogelhuisje    
Vuurtoren er is licht aan het eind van de donkere tunnel  
Wegwijzerbord keuze welke weg te gaan ?  
Wensbotje Dromen en Geluk LITM_Make_a_wish
Wensput dromen en wensen  
Wereld    LITM_You_are_the_hope
Wolken Problemen, moeilijkheden  
xoxo    
Yggdrasill 
Levensboom
Stabiliteit aardend en vertrouwen in waar we vandaan komen en waar we heen gaan. LITM_levensboom
Yin Yang Alle tegenovergestelden binnen één symbool. Vrouwelijk- Mannelijk LITM_In_de_tegenstellingen_ligt_het_evenwicht
Zandloper het verstrijken van de tijd  
Zeis oude loslaten- rust- nieuw begin.  
Zon Positiviteit, geluk
____________________
LITM_Daarom!
LITM_Live_laugh_love
Zwaard Lucht energie,
het denken aan ...
 

Natuurlijk kan je ook je eigen betekenissen aan de bedels toekennen. De meeste van deze hangers en bedels worden in zilver en in goud gemaakt. Deze zijn los verkrijgbaar óf in combinatie met armband of collier in zilver, goud, satijn, suede of doublé op een bijpassende kaart van Love is the message by Marijke Hillebrand. www.gemh.nl  

.  Wil je een bedel of hanger bestellen ?
.  Wil je een charmcollector-collier of bedelarband samenstellen ?
.  Wil je een speciaal gepersoniseerde kaart gemaakt hebben ?
.  Wil je een dreamcatcher met jouw krachtdier er op in zilver goud of geschilderd?
.  Staat jouw krachtsymbool er niet tussen ? 
.  Wil je graag een krachtsymbool gemaakt hebben ? 
.  Wil je je eigen charm casting oracle set samenstellen ?
.  Wil je een charm casting reading of tarot kaart laten leggen ?

   Mail me:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of   Bel me op 0172 507886


        Terug naar Welkom by Gemh <    naar boven    > volgende
 

Biografie

Op de lagere school in de zesde klas vroeg de leraar aan de klas wat ieder wilde worden later. Marijke antwoorde met "Ik word later goudsmid." Wat is dat dan? Zelf had ze daar nog geen antwoord op, maar goudsmid klonk zo mooi.
In 1990 is Marijke Hillebrand afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven als Juwelier Goudsmid met eigen meesterteken. Als jong meisje had ze ook de droom om haar een eigen winkel met ruimte om creatief bezig te kunnen zijn. Deze droom van een winkel met goudmids-atelier te hebben heeft zij sinds juli 1993 kunnen waar maken. Naast dat zij reparaties doet en in opdracht werkt, ontwerpt en vervaardigt zij mooie unieke ambachtelijk handgemaakte sieraden en kunstobjecten. In de jaren dat ze zelfstandig werkt heeft ze veel kunstrichtingen eigen gemaakt, zoals fotografie, aquareleren, pentekenen, modiste, houtbewerken, edelsteenslijpen, graveren in glas en metaal en bonecarving. In 2005 is ze gecertificeerd in het werken met Silver Art Clay en Hot Pot Glassfusing. Graag wordt tijd besteed in het onderzoeken hoe energieën bewegen, en worden er vele boeken verslonden over esoterie en psychologie. Marijke heeft in 2007 de merknaam GEMH opgericht om haar creaties, visie en om kennis te delen met anderen. GEMH staat voor juweel en voor GEmaakt door Marijke Hillebrand.
Om kennis te delen worden er tevens verschillende workshops sieraden maken en lezingen en sieradenparty's gegeven.
Het atelier en winkel zijn gevestigd aan de Dorpsstraat 21 te Leimuiden, waar dit jaar haar 25 jarig jubileum wordt gevierd met vele feestelijke aanbiedingen.                                     

                  reparaties en sieraden naar wens of ontwerpIn het atelier wordt een grote diversiteit aan gouden en zilveren sieraden gemaakt,
vaak
 gecombineerd met edelstenenDe creaties zijn uniek en geheel met de hand vervaardigd. De ontwerpen variëren van strak, eenvoudig, verfijnd en ingetogen tot speels, uitbundig en vrijzinnig.

Ze kunnen ook speciaal naar uw wensen worden ontworpen.
Van vrij werk naar eigen ontwerp ... en in opdracht tot sieraad.


Maar haar echte passie en ideeën voor haar ontwerpen komen vaak vanuit de natuur of worden als een energie gevoeld en verwerkt in haar werken. 

Kijk om je heen er is zoveel te zien 

 terug naar welkom <> volgende

 


The Unicornmuseum.en                                                               NL / EN
 
In the first museum for unicorns, you will find a hanging exhibition  from a private collection into the galery of Marijke Hillebrand, Dorpsstraat 21, 2451AN in Leimuiden, The Netherlands

lascaux-salletaureaux

In the year 1993 she began to collect unicorns. In the beginning there where only five unicorns with wings or Pegasus with horn. This combination: unicorn with wings where hard to find, that holds back collecting unicorns for a long time. In 2011 I went to a temporarily exhibition into a castle in  ’s Heerenberg, about “Into the trail of the unicorn” by Willem Gerritsen. This  changed my way of looking on my collection unicorns and the “real” unicorn is mostly seen without wings. In the meantime the collection is over 400 items and is now to follow on INSTAGRAM UNICORNMUSEUM.

The exhibition will include grafics, art, prints, books, antiques, cards, toys, unicornmugs, figurines and statues, clothing, shoes, musicboxes, globes, jewelry and a lot more unicorns from all over the world with information over  unicorns such as:

                               History of unicorns
                               Unicorns around the world
                               Unicorns in the architecture
                               Unicorns as inspiration for Art
                               Unicorns in folktales
                               Unicorns in literature and movies
                               Unicorns in the Bible
                               The symbolism of unicorns
                               Unicorns at tapestries in musée de Cluny in Paris
                               The story behind the Unicorn in captivity in New York
                               Docmentary : The surch for the unicorn and where did they go?
                               Unicorns and there messages
                               Workshop: How to work with unicorn healing energy?
                               Magical fairywands, unicornpowder and rainbows.
                               Create your own unicornhorn
                               and why everything to collect of unicorns?

To start with the why unicorns? They intrigue me. They have a elegancy, they have a bright pure appearance, but most of all they have magic and love.

The word unicorn is from Latin and excist of two parts: Unus (one) and Cornu (horn). The most of us doe see the unicorn as a mythical creature of our imagination, but in history the unicorn is often pictured as a true living being and there are a lot of stories about unicorns; new ones about creatures of nature, but there are also many real old stories. These were the proves that unicorns are real for me.

Unicorns are with us from the beginning. You can find the oldest proof of the existance of unicorns by the cave drawing out of stone age, like they were found in Lascaux in  France, does have images of horses with horns on their forhead. These treasures date from more than 12000 years ago.

In the art of the Greek and Roman period there are plagues of goddess Diana and her carriage pulled by a several unicorns and at a bronze medal from 1447 is shown a halfnaked woman with unicorn and a sickle-shaped moon, what also leads to goddess Diana with her chastity.
 
Before the Greek, unicorns and white horses had taken place at the Kelts, in the fight between King Oak (summer) and King Holly (winter), like the sun and the moon. From Midwinter rules King Oak, who symbolizes the birth of the sun, the growth and the fertility in nature. After midsummer, when the growth stagnates will King Holly take over his place. The sun means also the selfconsiousness and the strength in the physical body. The unicorn represents the same consiousness, but without the physical body and only in the spirit.
Also is this seen into the fight between dragon and unicorn or later from the Middle age in the fight between the lion, what stands for the material powers of the King or Queen against the unicorn, with his spiritual power; here to read power from the church.

In the Bible before 1734 the unicorn was mentioned more than once, but in modern bibleversions the unicorn disappeared totaly on the authority of the council.

Dama_col_liocorno_prima_del_restauro_del_1935 Raffael vrouw met eenhoorn
St. Catherina by Rafaël before restoration St. Catherina by Rafaël after restotration

So as you can see in the portrait of a young woman, Galleria Borghese in Rome. Till half 20st century she looks like the saint St. Caterina with her right hand on a wheel. An arthistorian discovered in 1935, that the painting must be by Rafaello Sanzio (1483-1520) and that parts of it has be repainted roughly. There was chaste a scarf painted around het shoulders, in latest years of the 17st century. When the painting was cleaned they discoverd a lovely tender baby-unicorn lying down on her belly. This beautiful unicorn was like others hidden and forgotten. 

eenhoorn Jeroen Bos

Unicorn in garden of delight by Jeroen Bos
In de paintings of Jheronimus Bosch (1450-1516) the unicorn occurs regularly. At the paradisepanel “Garden of delight” (1480-1490) is painted, a unicorn drinking water out of a lake and two unicorns with riders between the many animals and “fantasy beings”. Was it his imagination or did he see more?

adam en eva by Joachim Witewael

Adam and Eva by Joachim Wtewael 
In the painting “Adam and Eve in paradise” (1610-1615) by Joachim Wtewael, (1566-1638), you can see between all the clear painted animals, far in the distance a translucent painted bright white unicorn. The mystical unicorn is only shown tot he people who believe in it.

eenhoorn en de bubbeljongen

Print De Bubbeljongen from 1720
In books of beasts from the middle ages was written: a unicorn is a small and extraordinary intelligent. No hunter will be able to catch it! Or mayby a foolish boy who has wasted his treasure could have advance hunt for some big wild.

maagd met eenhoorn

Virgin with unicorn (1605) is a famous artwork by Annibale Carracci (1560-1609) 
You only can catch a wild unicorn by setting a trap with a young virgin deep in the forest. The unicorn will be under the spell of purity of her soul, the unicorn will lie down its head in her chest. Later in time, they claimed ‘re’em as the word unicorn entered the Bible through a simple translation mistake.

Inasmuch the unicorn directly is known as a phallussymbol in paintings, graphics and scultptures and so the Christian church took also this interpretation. This is shown at the tapesteries that began with “the wild hunt begins” and by using dogs to guide them tot he uncorn, is “the unicorn found” on the second tapestery. At the thirth “the unicorn has been followed”, and in the next stage “the unicorn has been inclosured an has defending itself”. The fifth of the seven tapestries has been cut into pieces, by a reconstruction is this hanging about betrail to be saved from their sins. At the sixth they brought the killed unicorn to the castle. Christian writings interpret the unicorn and its death as the “passion of Christ”. The pagan version is about mislead lovers, where the unicorn had be a bridal treasure to give fertility. At the last one is the unicorn no longer death, and is captured in the garden of thousend flowers, with a necklace from marriage, solidarity and loyalty. The fresh wounds are by love and no loger from blood, but now it is juice from ripe pomgranates.

The hunt of the unicorn tapestries.
“Unicorn in captivity” (1495-1505)  is one of the seven individual hangings known as "The Unicorn Tapestries." They are the most beautiful woven and complex works in fine wool and silk with silver and gilded threads of art from the late Middle Ages made in the South-Netherlands, that survive, located now in The Cloisters in New York.
zee eenhoornwaterwezen

At land there wasn't any unicorn to see in real, but because of tales from fishermans, that they've seen mamals with unicornhorns, gave the unicorn a new appearance, a unicorn with a fish tale. 

Antique tile made in Holland from the 17th century

narwal prent uit 1900

Nharwals on a prent from wood engraving in 1890
Because of there wasn’t any real affidence of their existance, two doctors Andrea Marini and Ambroise Paré wrote an essay, late 16th century, that the expensive unicornpowders impossible could be from real unicorns.


 So the unicorn was erased by the sience and later on out of all modern versions of the Bible. The unicorn was deleted and forgotten. Only childern and unicornbelievers does have a change to see the unicorns.
And ofcourse as we all know now, Yes they sold unicornpowders and unicornhorns didn’t come from the real unicorns. These tagilble products are from narwhals. Male narwals do have a long sensitive twisted left tooth to "taste" the concentrations of different chemicals in the water.

But what if… The unicorn does have withdraw and made themself invisible and from our normal view. Unicorns does have a higher energy-vibration then ours and live in a other dimension. You also might say, that we are blinder people now. Like Eskimo’s have more sight for the colours white, because their white polar-habitat. Hunters in woods can see much more sorts of green and mediums can pick up more fine-energies in the aura’s. Unicorns are still visible through widening our sight, for example by meditation or by an unicorn-initiation.…So you can really see and meet unicorns 

But why they here? Unicorns do come here, just like other spirits of nature more often to guide us humans, animals , trees, plants and other kind of living, in these diffecult times of the Earth. They are stepping forward from the invisible world, to give us support, unconditional love and healing. They are the symbol of innocense, brightness, purity and tenderness by heart. Sometimes the light of them will shine so bright out of the heart, that the unicorn do have wings; the Peagasus. The unicorn-horn is full with healing energy and pure magic.

                          pegasus de eenhoorn met vleugels

By bringing up the pure energylevel, we enter a world with Angels, Deva’s, Guids, Sylfen, Dragons and other mystic creatures of God. I don’t believe in unicorns, I know the are real!
                                                                                                                                             Auteur: Marijke Hillebrand

Free entrance
The unicornmuseum is opened from Wednesday till Saturday from 10:00 till 16:00.
Dorpsstraat 21, 2451 AN Leimuiden (ZH) Nederland

Follow us on:  INSTAGRAM UNICORNMUSEUM

... with everyday an other item to see
Monday is to start the week with a Unicornquote
Tuesday is Unicorn Artistic Tuesday,
Wednesday is just for fun, Unicorns do love laughter.
Thursday is to Wear / Dare to be different , "Unicornfashion"
Friday Fancy yourself with Fine Uniquorn jewelry
Saterday is to make time to create a unique day
Sunday at last, there is a beautiful unicorn to see, for a Happy Sunny Unicorn day.